Opiskele kieltä seikkailemalla ulkomailla

Seikkailua, juonittelua ja mahdollinen romanssi. Ei, kyseessä ei ole uutuuselokuva, vaan kielen opiskeleminen ulkomailla. Vaikka mukana ei ole välttämättä maailmanluokan tähtiä eikä taustamusiikkia niin kuin suosikkielokuvassasi, kielen opiskelu ulkomailla voi olla silti aivan yhtä jännittävää. Jos opiskelet vierasta kieltä yliopistossa, kuulet paljon opiskelusta ulkomailla. Vaikka vieraan kielen opiskelussa kotoa käsin on omat houkutuksensa, se ei kuitenkaan vastaa ulkomailla elämistä elämänkatsomuksesi ja sanastosi laajentamiseksi.

Opiskele kieltä seikkailemalla ulkomailla

Opiskele kieltä seikkailemalla ulkomailla

Vaikka et olisikaan tällä hetkellä opiskelija, saatat olla kiinnostunut ulkomailla opiskelumahdollisuuksista, jotka ovat avoinna sellaisille, jotka aikovat opiskella lähitulevaisuudessa yliopistossa, tai muista mahdollisuuksista, jos haluat pitää välivuoden, olet lukiossa tai sinulla on muunlaisia tarpeita. Mutta kun tarjolla on niin useita mahdollisuuksia opiskella kieliä ulkomailla, kuinka voit valita sopivan? Tässä artikkelissa esitellään muutamia vinkkejä oikean kielten opiskeluohjelman valitsemiseksi ulkomailla.

Syitä kielen opiskeluun ulkomailla

Ensinnäkin kielen opiskeleminen ulkomailla tarjoaa kielikylvyn, mikä on loistava tapa oppia nopeasti ja perusteellisesti. Jos opiskelet maassa, jossa puhutaan kohdekieltäsi, sinun on pakko käyttää sitä joka päivä. Katsotpa televisiota, tilaat kahvia tai tutustut uusiin ystäviin, sinun on käytettävä kieltä luokkahuoneessa ja sen ulkopuolella. Koska käytät kieltä enemmän, opit sitä myös paremmin ja nopeammin kuin muuten oppisit.

 

Lisäksi ulkomailla opiskeleminen lisää kulttuurillista ymmärrystäsi. Kulttuuri ja kieli kulkevat käsi kädessä. Kohdekielen opiskelu paikassa, jossa sitä puhutaan laajalti, auttaa sinua ymmärtämään paremmin paikallista kulttuuria, mikä tekee sinusta monipuolisemman oppijan. Kun opiskelet ulkomailla, teet itsestäsi myös helpommin työllistettävän. Tarjolla on runsaasti työpaikkoja ihmisille, jotka osaavat useita kieliä. Vaikka pelkästään kielen osaaminen on käytännöllistä, ulkomailla opiskeleminen voi todella erottaa sinut muista hakijoista. Ennen kaikkea ulkomailla opiskeleminen on hauskaa.

Huomioitavia asioita valitessasi kieliohjelmaa ulkomailla

Tietenkin kohdemaalla on suurin merkitys, koska se määrittää kielen, kulttuurin, turvallisuudet ja paljon muuta. On kuitenkin myös muista tärkeitä tekijöitä. Sinun täytyy esimerkiksi pohtia, kuinka suuressa kaupungissa aiot viipyä. Jos haluat vilkasta yöelämää ja palveluilta, sinun kannattaa hakeutua suuren kaupungin alueelle. Siellä on myös enemmän ihmisiä, joiden kanssa voit olla vuorovaikutuksessa, ja sitä kautta enemmän mahdollisuuksia harjoittaa kielitaitoasi.

Mutta jos suuret kaupungit eivät ole sinulle sopivia, pienempi yhteisö voi käydä sinulle paremmin. Koska pienemmillä paikkakunnilla on luultavasti myös vähemmän kieliopiskelijoita, paikalliset saattavat olla kiinnostuneempia toimimaan sinun kanssasi. Toinen asia on ilmasto. Festivaalit ja katumarkkinat voivat olla loistava tapa tutustua kulttuuriin ja tavata ihmisiä, mutta karsastat kylmää ilmastoa ja ulkomailla opiskelua talvella, sinulta saattaa jäädä paljon väliin.

 

Kielitaitotasosi

Erilaisissa ohjelmissa on tarjolla erilaisia tasoja eri opiskelijoille, joten sinun kannattaa varmistaa, mikä ohjelma sopii sinun taitotasollesi kohdekielessä. Saadaksesi mahdollisimman paljon irti ulkomailla olemisestasi sinun kannattaa myös hioa kielitaitoasi ennen kieliopiskelujen alkua. On olemassa runsaasti erilaisia kielenopiskelusovelluksia, joiden avulla voit harjoitella kielitaitoasi ennen matkaa ja sen aikana.

Jokainen ohjelma sisältää erilaisia asioita, joten kiinnitä huomiota, millaisen ohjelman valitset ja mihin sijoitat rahasi. Joissain ohjelmissa on mukana esimerkiksi retkiä, jotka ovat loistava tapa nähdä enemmän maata ja oppia enemmän kulttuurista. Toisissa ohjelmissa saattaa olla yksilöllisiä oppitunteja, jotka voivat auttaa sinua ratkaisemaan ongelmia, joita sinulla saattaa olla kielen suhteen, ja joita ei ole käsitelty kursseilla. Jotkut ohjelma saattavat jopa tarjota täyden opastuksen kohdekieleen, jolloin voit opiskella erikoisaiheita, kuten koulutusta, lääketiedettä, insinööriaineita ja muuta saadessasi samalla arvokasta kieliharjoitusta.