Selätä vieraalla kielellä kirjoittamisen pelko

Kirjoittaminen on hyvä ja käyttökelpoinen tapa. Se stimuloi aivojasi ja antaa sinulle vapauden esittää ideoitaisi ja mielipiteitäsi. Kun kirjoitat, alat ajatella loogisesti ja pohdit kuinka erilaiset ajatukset yhdistyvät toisiinsa. Tämä auttaa parantamaan myös kommunikaatiotaitojasi. Kirjoittamalla ja selittämällä asioita saatat jopa löytää ratkaisuja mihin tahansa ongelmiin, joita saatat kokea. Mitä tulee kirjoittamiseen vieraalla kielellä, sinusta koko ajatus saattaa tuntua pelottavalta. Tässä esitetään kuitenkin muutamia vinkkejä vieraalla kielellä kirjoittamisen pelon selättämiseksi.

Selätä vieraalla kielellä kirjoittamisen pelko

Selätä vieraalla kielellä kirjoittamisen pelko

Kirjoittaminen on tärkeä taito hallita, sillä jos sinun tarvitsee kommunikoida jonkun henkilön kanssa, joka ei istu samassa huoneessa, sinun täytyy hyvin todennäköisesti käyttää jonkinlaista kirjallista kommunikaatiota. Vaikka ajattelisit varaavasi aikaa puhelulle tai kenties aiot osallistua kielitunnille Skypen välityksellä, sinun täytyy luultavasti lähettää sähköpostia, pikaviesti tai tekstiviesti. Netin chattihuoneiden, foorumeiden ja artikkelien kommenttiosioiden käyttäminen, tavallisen kirjepostin lähettäminen ja joka sosiaalisen median päivittäminen vieraalla kielellä vaativat kaikki kirjallisia taitoja vierasta kieltä käyttämällä.

 

Keskity lopputuloksen sijasta prosessiin ja ole rehellinen

Sinua pelottaa, kun et tiedä jotain ja pelkäät saavasi aikaa riittämättömän tuntuisia tuloksia. Tämän takia sinun täytyy keskittyä itse kirjoittamiseen ja siihen, kuinka saat luotua sisällöstäsi mahdollisimman korkealaatuista ja ammattimaista. Määrittele mistä haluat kirjoittaa ja anna ajatusten vain tulla luoksesi. Tee taustatutkimusta muista mahdollisista tietoläheistä. Tämä auttaa sinua kasvattamaan tietämystäsi asiasta ja katselemaan aihetta erilaisista perspektiiveistä.

Sinun kannattaa olla myös rehellinen. Rehellisyys on paras käytäntö. Kun olet rehellinen ja avoin, se vetoaa ihmisiin. He pitävät siitä, että puhut sydämestäsi ja välität kokemuksiasi ja tunteitasi. Tämän takia sinun kannattaa kommunikoida useiden ihmisten kanssa, tutkia uusia asioita ja hankkia uusia hyviä tapoja.

Ajattele vieraalla kielellä ja yksinkertaista ajatuksesi

Aina kun opettelet vierasta kieltä, yrität kääntää lauseet omalle äidinkielellesi. Se on huono tapa, joka saattaa kostautua. Opettele ensin konteksti ja oikea tapa sanojen käyttämiseen. Käytä kuvailevaa sanakirjaa, josta voit löytää sanojen merkityksiä ja tulkintoja. Opettele sanajärjestys ja noudata sitä. Etsi synonyymeja ja vastakohtia sanoille kasvattaaksesi ymmärrystä niiden suhteen. Opettele ymmärtämään enemmän kielikuvia ja sanontoja. Kommunikoi vierasta kieltä äidinkielenään puhuvien kanssa ja lue kyseisellä kielellä. Lukeminen antaa sinulle näkemystä, että saat kielen kuulostamaan loogisesti yhtenäiseltä, minkä lisäksi se antaa sinulle tietoa kielen erikoisuuksista.

Vältä monimutkaisia lauseita. Sellaiset ainoastaan hämmentävät lukijoitasi, ja liian mahtailevalta kuulostava tyyli saattaa saada lukijasi hylkäämään kirjoituksesi kokonaan. Lauseidesi pitää olla tiiviitä mutta myös informatiivisia. Älä käytä liian hienoja sanoja, jotka voivat tehdä ideasi ymmärtämisestä liian vaikeaa. Kiinnitä huomiotasi kielioppiin, tyyliin ja mahdolliseen plagiointiin. Käytä esimerkiksi Office-työkalujen oikolukua tai erilaisia muita sovelluksia.

 

Unohda täydellisyyden tavoittelu

Täydellisuuden tavoitteleminen on virhe. Et voi koskaan puhua tai kirjoittaa mitä haluat, jos haluat jokaisen lauseen olevan aivan täydellisesti muotoiltuja. On mahdotonta kirjoittaa aivan täydellistä sisältöä, joten älä jarruta itseäsi yrittämällä tehdä niin. Täydellisyyden tavoittelun sijasta sinun kannattaa keskittyä mieluummin ainutkertaisuuden tavoitteluun. Kirjoittamisesi pitäisi edustaa omaa henkilökohtaista tyyliäsi ja näkemyksiäsi. Tee niin, ja lukijasi jäävät kaipaamaan seuraavaa kirjoitustasi.

Yhteenvetona voi siis sanoa, että jos osaat vierasta kieltä, älä epäröi puhua tai kirjoittaa sitä. Jos haluat kirjoittaa vieraalla kielellä, unohda mahdolliset pelkosi, joita sinulla saattaa olla mielessäsi, ja hioa omia kirjoitustaitojasi. Tärkein tekijä on oppia kuinka ajatella vieraalla kielellä, mikä ohjaa sinut menestyksen tielle.